Gezinsbegeleiding en opvoedondersteuning

Ouders (in het bijzonder met een migratieachtergrond) kunnen een andere opvoedingsstijl hebben die niet in lijn is met wat we in Nederland gewend zijn.

Bij Massive care passen we een cultuur sensitieve benadering toe waarbij een veilige opvoedsituatie centraal staat. Mede door onze kennis en ervaring van de problematiek van de doelgroep wordt begeleiding op maat geboden U kunt altijd contact met ons opnemen om te bespreken of de vraag passend is bij wat wij bieden

Onze begeleiders kijken mee in het alledaagse leven van een gezin, zodat we het gezin en de dynamiek leren kennen en begrijpen. Samen kijken we naar wat goed gaat en waar verbetermogelijkheden liggen. We werken hierin samen met ouders, broers en/of zussen en familie, vrienden en andere steunfiguren die belangrijk voor het gezin zijn.

Verschillende ouders, verschillende opvoedstijlen

Er is niet slechts één gangbare opvoedstijl en verschillen mogen er zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld ouders met een migratieachtergrond een andere opvoedingsstijl hebben die niet in lijn is met wat we in Nederland gewend zijn. Bij Massive care werken we met gezinnen vanuit een cultuur sensitieve benadering waarbij een veilige opvoedsituatie centraal staat.

Denken in kansen en handelen vanuit de mogelijkheden

Wij gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en stimuleren hen om zelf de regie te nemen. Neem contact op voor de mogelijkheden!